Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest Cz sie 16, 2018 11:20 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt sty 22, 2010 1:35 pm 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
Witam.
Pokonałem wreszcie problem wskaznika paliwa w Hondzie Varadero
System jest dosć prosty do wykonania na desce rozdzielczej montuje się elektroniczny wskaznik paliwa a w zbiorniku czujnik paliwa i już po problemie wskazania ilosci paliwa w zbiorniku i stałego pilnowania przebiegu km.
od ostatniego tankowania/ew. zdjęcia i poradę udostępnię/


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 22, 2010 7:25 pm 
Udaje motocyklistę
Offline

Dołączył(a): 30/07/2008 o 17:08
Posty: 197
Lokalizacja: Żywiec
Płeć: Nie określono
No to na boga daj jakieś zdjęcia i FAQ a nie rób ludziom smaków.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 22, 2010 8:31 pm 
Stały bywalec - trochę wymiata
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 08/12/2008 o 07:46
Posty: 231
Lokalizacja: Mysłowice
Płeć: Nie określono
Dziwie się, że jeszcze nie ma osobnego technicznego wątka. Toć to spuścizna dla dziatek i wnucząt. Samo słowo spuścizna brzmi złowieszczo, frywolnie a dodatkowo związek z czujnikiem poziomu paliwa dodaje niesamowitego kolorytu.

_________________
Dyskutując z idiotą lepiej mieć pewność, że on nie robi tego samego.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 22, 2010 8:41 pm 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
Tak jak myslałem nie jeden z kolegów będzie zainteresowany.
Zdjęcia jak tylko naładuję aparat to prześlę tylko jeszcze nie wiem jak je wkleić na forum proszę o podpowiedz.

jezeli chcecie popatrzeć na czujnik który użyłem to link:
http://www.allegro.pl/item791040990_791040990.html
grosze kosztuje a działa super dokładnie
Jezeli chodzi o wyświetlacz to zrobię zdjęcie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 22, 2010 10:11 pm 
Udaje motocyklistę
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 28/01/2009 o 12:56
Posty: 111
Lokalizacja: Gdynia
Płeć: Nie określono
Czekam z niecierpliwością. Zrób proszę (jeśli możesz) manuala tak step-by step co i jak. Na pewno sporo osób będzie chciało zrobić taki mod we Viaderku..


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 22, 2010 11:07 pm 
Stały bywalec - trochę wymiata
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 08/12/2008 o 07:46
Posty: 231
Lokalizacja: Mysłowice
Płeć: Nie określono
Tak, tak manuala.... najlepiej w formie prezentacji pps. Tak a propos, ciołeś/wierciłeś bak??

_________________
Dyskutując z idiotą lepiej mieć pewność, że on nie robi tego samego.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 22, 2010 11:59 pm 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
No nie da sie bez wyciecia otworu na czujnik to oczywiste ale proste do zrobienia.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 23, 2010 12:01 am 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
jak wcisnąc zdjęcia w wiadomosć? pomóżcie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 23, 2010 12:55 am 
Zapalony motocyklista
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 02/04/2008 o 12:33
Posty: 798
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Nie określono
pod oknem odpisywania na wiadomosc ma kropke i podpis dodaj obrazek do posta :)

Pozniej w pierwszym oknie wskazujesz miejsce w komputerze gdzie jest zdjecie

W drugim wybierz opcje 800x600

W trzecim bez ograniczen.

W czwartym wyslij i powinno byc wstawione jak klikniesz podglad albo wyslij :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 24, 2010 8:56 pm 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
Parę obiecanych fotek wskaznika

http://krozbi.pinger.pl/


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 24, 2010 9:23 pm 
Sympatyk Weteran
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 18/10/2009 o 14:36
Posty: 540
Lokalizacja: Płock - Schwedt
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Varadero + Pannonia
Model: sd1
Rocznik: 1999
krozbi napisał(a):
Parę obiecanych fotek wskaznika

http://krozbi.pinger.pl/


Witam. Czujnik rzeczywiście kosztuje grosze i wiadomo już od czego zastosować ( dzięki Tobie :idea: ), ale od czego jest wskaźnik ? Czyżby od tego samego ? Czy innego ? Jak już pokonałeś trudności i masz chęć podzielić się wiedzą z kolegami, to napisz więcej ; np: ile przewodów jest przy czujniku, ile przy wskaźniku, gdzie dać zasilanie a gdzie masę, jak to jest sterowane : masą czy prądem ? Gdzie zrobić otwór na czujnik ? z prawej czy lewej ? z przodu czy z tyłu ? wyciąć orginalny czujnik rezerwy czy nie? I takie tam ? Chętnie obejrzałbym zdjęcia czujnika w zbiorniku ? Pozdrawiam i szerokości życzę :lol:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 24, 2010 9:56 pm 
Udaje motocyklistę
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 07/07/2008 o 12:33
Posty: 168
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Nie określono
link od czujnika na allegro juz w archiwum , może jakis inny no i co to za wyswietlacz ? podaj opisik

_________________
www.transalpclub.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 24, 2010 10:16 pm 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
Wskaznik kupiłem u Mielocha miał swego czasu w ofercie koszt ok.130zł
jak dobrze pamiętam.Czujnik skuterowy mocowanie na cztery sruby
dwuprzewodowy.Na jeden przewód podawana stała masa drugi pedzi do wskaznika.Mocowany z prawej strony w dolnej czesci zbiornika,musi się zmiescic obok ramy.Zamocowanie czujnika-trzeba pokombinować otwór ok.40mm,ja wstawiłem kołnierz mocujacy pasujący do otworów mocujacych w czujniku.
Wskaznik cztero przewodowy
1/minus
2/plus po zaplonie
3/przewod od czujnika
4/kontrolka od czujnika cisnienia oleju

wskaznik ten również pokazuje /napisem WARNING/ czujka cisnienia oleju tak samo jak czerwona lampka oleju w zegarach.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 24, 2010 10:19 pm 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
Nie ma potrzeby demontowania czujnika rezerwy system rezerwy pozostaje w moto.
Ja osobiscie poprawiłem mocowanie czujnika rezerwy podnosząc sam czujniczek o 1.00cm. Skutkuje to wczesniejszym włączeniem lampki rezerwy
Pozostała ilosć paliwa w takim momencie to ok.5-6l.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 25, 2010 10:17 pm 
Rekrut
Offline

Dołączył(a): 13/08/2008 o 20:33
Posty: 35
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Nie określono
rumun napisał(a):
link od czujnika na allegro juz w archiwum , może jakis inny no i co to za wyswietlacz ? podaj opisik


też bym prosił o powtórzenie informacji jaki to czujnik, na allegro jest ich trochę, a że już przetestowałeś to wrzuć linka, który polecasz


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL