Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest Pn paź 15, 2018 3:11 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 25, 2010 10:41 pm 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
Sory ale już nie mam linka do tego konkretnego czujnika ale wydaji mi się że był od skutera Keeway o opornosci do 250ohm.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 26, 2010 10:54 am 
Rekrut
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 10/12/2008 o 17:02
Posty: 47
Lokalizacja: Pszczyna
Płeć: Nie określono
krozbi napisał(a):
Sory ale już nie mam linka do tego konkretnego czujnika ale wydaji mi się że był od skutera Keeway o opornosci do 250ohm.


Szkoda, że nie mamy dokładnego namiaru na ten czujnik :(
Pomysł generalnie super, ale jakoś tak boję się eksperymentować z bakiem (co innego zastosować sprawdzone rozwiązanie ...)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 26, 2010 7:50 pm 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
To jest dokładnie ten czujnik.

http://moto.allegro.pl/item886266114_ke ... ml#gallery

Montaz tego czujnika nawet we własnym zakresie naprawdzę nie jest trudnoscią.
Jezeli się boixcie robic to sami powieżyć to można zakładom które trudnią się naprawą zbiorników samochodowych dla nich to bułka z masłem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 26, 2010 8:58 pm 
Rekrut
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 10/12/2008 o 17:02
Posty: 47
Lokalizacja: Pszczyna
Płeć: Nie określono
Super .... Jakbyś jeszcze napisał w którym miejscu baku zamontowałeś ten czujnik (o zdjęcie prosić nie mam śmiałości :lol: ).

Pozdro

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 26, 2010 9:28 pm 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
http://krozbi.pinger.pl/
jezeli ktoś będzie chciał sam walczyć z tym czujnikiem pomogę na maila.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 26, 2010 10:22 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Offline

Dołączył(a): 16/10/2008 o 12:15
Posty: 452
Lokalizacja: xyz
Płeć: Nie określono
KROZBI, ziomalu!!! To może podjedziemy do Ciebie i nam zamontujesz?? :lol: Pogadamy, popiwqjemy... A Ty się narobisz :twisted:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 26, 2010 10:38 pm 
Rekrut
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 10/12/2008 o 17:02
Posty: 47
Lokalizacja: Pszczyna
Płeć: Nie określono
Wskaźnik to chyba taki jak poniżej

http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... d=b1f7e847


Obrazek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 27, 2010 12:09 am 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 02/01/2009 o 22:19
Posty: 466
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Nie określono
Krozbi widzę że masz głośniki. Masz jakieś graidełko?? Co za głosniki zamontowałeś ??

_________________
Jutro to dziś tyle że jutro !! (Lem)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 28, 2010 12:38 am 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
tak jest to dokładnie ten wskazn<<<< wczesniej pisałem juz że od Mielocha tylko nie miałem linka.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 28, 2010 12:42 am 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
http://cgi.ebay.pl/Radio-MP3-Stereoanla ... 4a9e14f0f8

zarąbisty zestaw wiele funkcji>radio,MP3,pendrive,slot na karty SD
sterowany pilotem i joistickiem na pilpicie dwa, małe gumowe głosniki wodoodporne pełna instalacja elektryczna.

Jezeli ktoś chce szczegóły>> pisać.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 28, 2010 12:46 am 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
Sorry kolego ziomalu chcesz mieć wskaznik paliwa to sam się pobaw.
Jak co to mogę pokazać,pomóc zamontować ,ale za Ciebie nie będę robił/
chroniczny brak czasu--sorki.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 28, 2010 12:56 am 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Offline

Dołączył(a): 16/10/2008 o 12:15
Posty: 452
Lokalizacja: xyz
Płeć: Nie określono
krozbi napisał(a):
za Ciebie nie będę robił
Krozbi, to żart był... Nie złość się... 8)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 28, 2010 1:06 am 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 28/05/2008 o 22:51
Posty: 64
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Nie określono
Nie wcale sie nie złoszczę,tylko naprawdę z czasem to krucho duzo pracy,
i zajęcia z wnuczką.
Ale naprawdę mogę pomóc jeżeli chodzi o montaz ,bo jak się zagłębisz w temat to moze wcale nie byc tak prosto.Jest kilka niuansów technicznych które trzeba pokonać beż zmyły, bo coś nie tak i zbiornik do wywalenia.
Ja sam wiele nagłówkowałem się jak to zrobić bez wpadki.Ale tak wku-----
---cy mnie brak tego wskaznika zdeterminował do działań w tym temacie.
Tak więc jezeli chodzi o pomoc w montażu to słuzę czasem,i podpowiedziami w ramach mozliwosci.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 28, 2010 10:02 am 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 02/01/2009 o 22:19
Posty: 466
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Nie określono
krozbi napisał(a):
Jezeli ktoś chce szczegóły>> pisać.


Krozbi - piszę ! opowiedz jak gra. Montaż trudny?? pare szczegółów poproszę !!

_________________
Jutro to dziś tyle że jutro !! (Lem)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 28, 2010 11:14 am 
Rekrut
Offline

Dołączył(a): 13/08/2008 o 20:33
Posty: 35
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Nie określono
Mam pytanie to dych bardziej obeznanych z prądem :) , czy zamiast tego wskaźnika stage6 dało by się zastosować wskaźnik z samochodowej instalacji lpg? Te wskaźniki są zazwyczaj 3 żyłowe - 1 plus ze stacyjki, 2 minus, 3 sygnał z czujnika, czyli teoretycznie by pasowało. Minusem jest to, że takie wskaźniki nie będą raczej wodoodporne, a plusem to większy wybór i niższe ceny. Oczywiście mam na myśli wskaźniki elektroniczne (diodowe) a nie takie wskazówkowe.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL