Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest N sie 18, 2019 11:28 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So mar 17, 2018 2:52 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 17/03/2018 o 13:46
Posty: 7
Płeć: Nie określono
Imię: Grzegorz
Marka motocykla: Honda
Model: XL 100v
Rocznik: 2000
Witam koledzy , mam takie pytanie może ktoś miał podobną sytuację :
Czy w Hondzie Varadero XL 1000V Regulator napięcia jest również modułem zapłonu ??? Bo mam wstawiony zamiennik chiński regulatora który grzeje się podczas jazdy i motocykl się zachowuje jakby gubił iskrę i gaśnie , jak odpocznie to znowu mogę go uruchomić.świece są dobre ,czy jak wstawię oryginalny regulator napięcia a nie chiński zamiennik to będzie wszystko ok ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So mar 17, 2018 2:54 pm 
Sympatyk Weteran
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 06/08/2013 o 07:37
Posty: 723
Lokalizacja: Racibórz
Płeć: Mężczyzna
Imię: Maciek
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero XL1000VA
Rocznik: 2011
Regulator napięcia a moduł zapłonu to 2 różne urządzenia.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So mar 17, 2018 6:29 pm 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 04/01/2017 o 21:33
Posty: 217
Lokalizacja: WGM
Płeć: Mężczyzna
Imię: Paweł
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero 1000
Rocznik: 2003
vulcano6 napisał(a):
Witam koledzy , mam takie pytanie może ktoś miał podobną sytuację :
Bo mam wstawiony zamiennik chiński regulatora który grzeje się podczas jazdy i motocykl się zachowuje jakby gubił iskrę i gaśnie


Takie objawy mogą występować jak jest mało prądu.
Czy akumulator masz dobry ?
Co do regulatora to czy chiński nie ma znaczenia, aby sprawny był. Sprawdź ładowanie i się dowiesz.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So mar 17, 2018 8:54 pm 
Udaje motocyklistę
Offline

Dołączył(a): 08/05/2017 o 13:08
Posty: 155
Płeć: Nie określono
Imię: Leszek
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero 1000
Rocznik: 1999
Dla mnie jak moduł siadł to na jednym garze jeździłem
...ale tylko chwile (niepoprawnie wymieniłem styki pompy i zwara poszła)
Regulator raczej takich objawów nie ma. Jak już to gdzieś gubi ładowanie, sprawdź ładowanie i jak coś nie tak to GYWER super robi polecam!!!!!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So mar 17, 2018 9:57 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 17/03/2018 o 13:46
Posty: 7
Płeć: Nie określono
Imię: Grzegorz
Marka motocykla: Honda
Model: XL 100v
Rocznik: 2000
Własnie akumulator mam nowy i sprawny


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So mar 17, 2018 10:32 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Offline

Dołączył(a): 18/03/2013 o 18:49
Posty: 442
Lokalizacja: Polichno
Płeć: Nie określono
Marka motocykla: honda
Model: sd01
Rocznik: 1999
Regulator to regulator -sprawdź napięcie ładowania bo te chińczyki lubią świrować
ba zamontuj voltomierz aby mieć podgląd onLine :)
Moduł zapłonowy masz w zadupku za tylnią lampą .

_________________
A w sercu zawsze XL600V :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N mar 18, 2018 11:37 am 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 16/01/2016 o 13:47
Posty: 444
Lokalizacja: HH
Płeć: Mężczyzna
Imię: Łukasz
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2003
vulcano6 napisał(a):
Witam koledzy , mam takie pytanie może ktoś miał podobną sytuację :
Czy w Hondzie Varadero XL 1000V Regulator napięcia jest również modułem zapłonu ??? Bo mam wstawiony zamiennik chiński regulatora który grzeje się podczas jazdy i motocykl się zachowuje jakby gubił iskrę i gaśnie , jak odpocznie to znowu mogę go uruchomić.świece są dobre ,czy jak wstawię oryginalny regulator napięcia a nie chiński zamiennik to będzie wszystko ok ?

Regulatory mają to do siebie ,że się grzeją szczególnie wtedy gdy masz słabe połączenia w elektryce. Za mało prądu może dawać takie objawy jak opisujesz.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N mar 18, 2018 1:37 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 17/03/2018 o 13:46
Posty: 7
Płeć: Nie określono
Imię: Grzegorz
Marka motocykla: Honda
Model: XL 100v
Rocznik: 2000
To co mam począć ?? Bo już wykręcałem moduł aby go zobaczyć ale wygląda że jest ok , regulator też dobry,akumulator nowy , sprawny , świeca jest ok .jak się zabrać do tego


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N mar 18, 2018 2:09 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 16/01/2016 o 13:47
Posty: 444
Lokalizacja: HH
Płeć: Mężczyzna
Imię: Łukasz
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2003
vulcano6 napisał(a):
To co mam począć ?? Bo już wykręcałem moduł aby go zobaczyć ale wygląda że jest ok , regulator też dobry,akumulator nowy , sprawny , świeca jest ok .jak się zabrać do tego

Najlepiej poszukiwania problemów zacząć stąd
viewforum.php?f=79
Później usiąść i poczytać bo nie tylko ty miałaś taką awarię...
Może to być 1000 rzeczy np pompa paliwa objawy będą podobne.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N mar 18, 2018 7:05 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 05/02/2012 o 11:15
Posty: 2050
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Mężczyzna
Imię: Marek
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2000
Skoro gaśnie, a później normalnie odpala to mało prawdopodobne, by było to coś z układem ładowania (aku byłoby wyładowane). Rozbierz pompę paliwa i zobacz w jakim stanie są styki.
Kiedy i w jakich warunkach testowałeś moto? Jeśli w warunkach dużej wilgotności lub gdy na drodze było mokro, to jest jeszcze opcja, że to przewody zapłonowe i/lub fajki.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn mar 19, 2018 5:46 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 05/02/2013 o 09:22
Posty: 20
Lokalizacja: warszawa
Płeć: Nie określono
Taki objaw miałem jak się kończyła pompa paliwa .


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz cze 21, 2018 12:38 pm 
Uczy się jeździć
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 21/06/2008 o 11:42
Posty: 76
Lokalizacja: Józefosław
Płeć: Nie określono
Hrubesch napisał(a):
Taki objaw miałem jak się kończyła pompa paliwa .


albo styki przerywacza pompy są na wykończeniu. też miałem taki objaw. wymieniłem cały zestaw styków i od tamtej pory zero probemów
temat pompy i styków był poruszany tutaj:
viewtopic.php?f=6&t=283

_________________
niech mocz będzie z tobą...
Varadero XL 1000V


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL