Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest Pn lis 20, 2017 2:09 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: N paź 08, 2017 7:27 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 08/10/2017 o 19:18
Posty: 4
Płeć: Nie określono
Imię: Hubert
Marka motocykla: Honda
Model: Viagradero :)
Rocznik: 2004
Dzień dobry,
przepraszam, że odgrzebuję stary wątek. Mam ten sam objaw w swoim Viagradero - przy mocno rozgrzanym silniku problemy ze znalezieniem luzu, bardzo duży opór dźwigni. Na zimnym silniku - bez problemu. po wyłączeniu silnika - bez problemu. I zero poślizgu. Wygląda tak, jakby sprzęgło ciągnęło po rozgrzaniu. Co było przyczyną tego zjawiska u Ciebie, jeśli pamiętasz?
Pozdrawiam
Hubert
(Homo novus :))


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N paź 08, 2017 7:32 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 05/02/2012 o 11:15
Posty: 1866
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Mężczyzna
Imię: Marek
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2000
W przypadku tak starych tematów, proponuję napisać wiadomość prywatną/wysłać maila bezpośrednio do użytkownika. Będzie to zapewne najszybsza droga, pozwalająca na rozwiązanie problemu :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz paź 19, 2017 7:18 pm 
Udaje motocyklistę
Offline

Dołączył(a): 30/03/2016 o 17:40
Posty: 122
Lokalizacja: Łódź
Płeć: Mężczyzna
Imię: Kamil
Marka motocykla: Husaberg-Honda
Model: FE 450-Varadero 1000
Rocznik: 2004
kolego na poczatku rozbierz wysprzeglik i wszystko dokladnie umyj i nasmaruj, potem wyreguluj linke i musi byc dobrze

ja u siebie czyszcze ze 2 razy w sezonie bo wiecznie tam syf i problem ze sprzeglem


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lis 14, 2017 7:36 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 08/10/2017 o 19:18
Posty: 4
Płeć: Nie określono
Imię: Hubert
Marka motocykla: Honda
Model: Viagradero :)
Rocznik: 2004
Dzięki za podpowiedź, Uczyniłem to. Faktycznie brudu cała masa się zebrała. Przejechałem się i objawy ustąpiły. Choć nie było tak gorąco (żeby nie powiedzieć, że było zdecydowanie zimno :)), więc test trochę niemiarodajny :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL