Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest Cz sie 16, 2018 11:19 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz sie 09, 2018 12:58 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 27/04/2018 o 20:19
Posty: 6
Płeć: Nie określono
Imię: Jarosław
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2003
Na początku napiszę, że wiem, iż temat był już poruszany, jednak wątek zasypał już kurz.

Miałem ładowanie 13,8
Wymieniłem regulator - 13,8
Posiłkując się wskazówkami z wątku dotyczącego ładowania przeczyściłem styki - 13,9
Posiłkując się kolejnymi wskazówkami, rozpiąłem kostkę i pospinałem kable na krótki - 13,8

Na tym etapie postanowiłem odpuścić i tak jeździć do końca sezonu, a zimą przysiąść ostro do tematu.
Niestety ostatnio moto przestało odpalać, więc zajrzałem. Kable się przepaliły. Wyczyściłem, spiąłem - 13,0

Poproszę o konstruktywne wskazówki... Z góry pięknie dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz sie 09, 2018 8:50 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 22/06/2017 o 23:45
Posty: 463
Płeć: Nie określono
Imię: Piotr
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2000
Jeśli wymieniłeś regulator, i nic to nie zmieniło, a do tego popaliło kable - szukaj zwarcia lub nadmiernego poboru prądu. Na początek, sprawdziłbym akumulator. Może ma wewnętrzne zwarcie i pobiera nadmierny prąd, stąd spadek napięcia. Może zużyte styki pompy paliwa, i się kleją? Może żarówki + halogeny itp. Może nadpalony altek? Pożycz inne aku i sprawdź. Powodzenia.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So sie 11, 2018 10:22 am 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 15/05/2013 o 22:01
Posty: 1046
Lokalizacja: Lublin okolice
Płeć: Mężczyzna
Imię: slawek
Marka motocykla: honda
Model: varadero XL1000VA
Rocznik: 2009
JDTMC napisał(a):
Na początku napiszę, że wiem, iż temat był już poruszany, jednak wątek zasypał już kurz.

Miałem ładowanie 13,8
Wymieniłem regulator - 13,8
Posiłkując się wskazówkami z wątku dotyczącego ładowania przeczyściłem styki - 13,9
Posiłkując się kolejnymi wskazówkami, rozpiąłem kostkę i pospinałem kable na krótki - 13,8

Na tym etapie postanowiłem odpuścić i tak jeździć do końca sezonu, a zimą przysiąść ostro do tematu.
Niestety ostatnio moto przestało odpalać, więc zajrzałem. Kable się przepaliły. Wyczyściłem, spiąłem - 13,0

Poproszę o konstruktywne wskazówki... Z góry pięknie dziękuję.

Jeśli takie ładowanie na włączonych światłach to jest ok.

_________________
kto smaruje ten jedzie


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So sie 11, 2018 11:39 am 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 22/08/2014 o 08:03
Posty: 24
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Płeć: Mężczyzna
Imię: Jarek
Marka motocykla: HONDA
Model: XL1000V
Rocznik: 2003
Kolego u mnie spalił się alternator z winy Aku.
Po przewinięciu altka i wymianie Aku ładowanie mam na poziomie 13.9


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL