Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest Wt lis 13, 2018 3:27 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: So sty 27, 2018 11:02 am 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 26/01/2018 o 17:27
Posty: 7
Lokalizacja: EŁK / BIAŁYSTOK
Płeć: Mężczyzna
Imię: Kamil
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero 1000
Rocznik: 2004
Miałem dostęp akurat tylko do 1KOhm mocy 0.25wat.
Kabel koszt ok 8zl :)


Załączniki:
Komentarz: Rezystor dajesz na kablu plusowym, plus idzie do żółtego, masa do białego.
Musisz mieć wąskie konektory żeńskie

1516223292124.jpg
1516223292124.jpg [ 463.83 KiB | Przeglądane 453 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz mar 08, 2018 8:32 am 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 22/02/2018 o 08:52
Posty: 78
Lokalizacja: RZE
Płeć: Mężczyzna
Imię: Grześ
Marka motocykla: HONDA
Model: 1000 SD02
Rocznik: 2004
Podpowie ktoś gdzie w SD02 znajduje się czujnik położenia wału albo jeszcze lepiej gdzie znajduje się kostka od niego???
Mile widziana jakaś fota :))


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz mar 08, 2018 9:21 am 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 21/05/2014 o 12:23
Posty: 640
Lokalizacja: PWL
Płeć: Mężczyzna
Imię: Władysław
Marka motocykla: SUZUKI
Model: DL 650
Rocznik: 2014
kostka pod zbiornikiem z lewej strony w takim dzwonie z tworzywa w zbiorze kilku kostek.

_________________
Młodość przychodzi z wiekiem. S. Tym
Wiek to tylko liczba


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz mar 08, 2018 9:32 am 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 26/01/2018 o 17:27
Posty: 7
Lokalizacja: EŁK / BIAŁYSTOK
Płeć: Mężczyzna
Imię: Kamil
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero 1000
Rocznik: 2004
Tak, dokładnie. Z lewej str zbiornika w takiej gumowej osłonie okrągłej. U mnie była kostka koloru czerwonego (dwa kable biały i żółty) nie pamietam teraz który jest + a który -. Ale to w tym miejscu :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz mar 08, 2018 8:48 pm 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 22/02/2018 o 08:52
Posty: 78
Lokalizacja: RZE
Płeć: Mężczyzna
Imię: Grześ
Marka motocykla: HONDA
Model: 1000 SD02
Rocznik: 2004
Ok udało się :isok2: Kluczyk dodany. Immo "zgubiło" jeden kluczyk tylko przez to że moto było odpalane a oba kluczyki były spięte do kupy :hyhy:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt mar 09, 2018 10:14 am 
Sympatyk
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 21/05/2014 o 12:23
Posty: 640
Lokalizacja: PWL
Płeć: Mężczyzna
Imię: Władysław
Marka motocykla: SUZUKI
Model: DL 650
Rocznik: 2014
Analizując wasz proces kodowania dochodzę do przyczyny nieudanego kodowania. Motocykl miałem na centralce, a kosa była zamknięta. Chociaż nie wiem jaki to ma związek z poprawnością przebiegu kodowania, ale faktem jest, że mi się nie udało.
No cóż, wydałem 150 zł za niewiedzę.

_________________
Młodość przychodzi z wiekiem. S. Tym
Wiek to tylko liczba


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So mar 10, 2018 11:46 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 24/05/2010 o 01:22
Posty: 479
Lokalizacja: Londek
Płeć: Mężczyzna
Imię: Sylwek
Marka motocykla: Honda
Model: XL 1000V
Rocznik: 2009
Dzięki kolego Barloq - zakodowałem dwa kluczyki według Twoich instrukcji :kufle:
I do tej pory nie miałem do czynienia z czymś takim jak rezystor :hystery:
Ale zrobiłem jak pisaliście, plus różne informacje z netu :whatup:

_________________
Bond. James Bond.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt paź 16, 2018 9:35 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 11/03/2012 o 10:35
Posty: 74
Lokalizacja: namysłów
Płeć: Mężczyzna
Imię: mateusz
Marka motocykla: honda
Model: xl 1000
Rocznik: 2006
ha ha.mi tez sie udalo dodac kluczyk,a cieszylem sie jak dziecko.surówke malem kupiona ze trzy lata temu z allegro tylko nie moglem jakos sie za to zabrac,moze dlatego ze nie bylo to opisane tak jak to zrobil kolega Balroq .podsumowujac - 30zl kluczyk+25zl dorobienie,kabelek z odzysku,opornik 100 ohm 0,25W z odzysku,20 min na zlepienie tego wszystkiego w calosc i wszystko hula.dodam ze kostka znajduje z lewej strony zbiornika w gumowym kielichu z innymi kostkami,kostka jest czerwona,wychodza z niej dwa kabelki jeden żółty "+",drugi bialo-żółty "-".


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL