Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest So lip 20, 2019 10:04 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: witam
PostNapisane: Cz mar 31, 2011 6:29 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 20/10/2010 o 23:29
Posty: 23
Lokalizacja: Dublin
Płeć: Nie określono
i jak rozwiazales juz problem..?
Na 99,9% to nie rozrusznik Honda robi je nie do zdarcia,w odroznieniu do innych marek, wiem bo tez takie jazdy mialem, sprawdzalbym w kolejnosci: Aku, przekaznik, regulator, alternator, a na koncu rozrusznik.
Pozdr.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: witam
PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 12:17 am 
Udaje motocyklistę
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 28/04/2010 o 19:44
Posty: 123
Lokalizacja: Lobnitz b/Bielitz
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Honda
Model: XL1000
Rocznik: 1999
LaSylva napisał(a):
i jak rozwiazales juz problem..?
Na 99,9% to nie rozrusznik Honda robi je nie do zdarcia,w odroznieniu do innych marek, wiem bo tez takie jazdy mialem, sprawdzalbym w kolejnosci: Aku, przekaznik, regulator, alternator, a na koncu rozrusznik.
Pozdr.


Problem rozwiązany . Jednak był to akumulator zwarcie w jednej z cel.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 3:23 am 
Stały bywalec - trochę wymiata
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 21/03/2011 o 21:29
Posty: 211
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Nie określono
A N I E M ó W I Ł E M
:wink:

_________________
Pozytywnie zakręceni mają lżej ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 01, 2011 1:11 pm 
Udaje motocyklistę
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 28/04/2010 o 19:44
Posty: 123
Lokalizacja: Lobnitz b/Bielitz
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Honda
Model: XL1000
Rocznik: 1999
zzbig1 napisał(a):
A N I E M ó W I Ł E M
:wink:

Ano mówiłeś :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: re
PostNapisane: Pn mar 27, 2017 8:23 am 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 10/03/2016 o 22:01
Posty: 3
Płeć: Nie określono
Imię: nevada
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero XL 1000
Rocznik: 2003
seba0000 napisał(a):
Kuba-car napisał(a):
Tak śledzę ten temat i za diabła nie wiem co było powodem że na te pożyczki nie odpalał-a później hulał :roll:


powodem była za mała powierzchnia styku uchwytów kabli rozruchowych to tak po moich przemyśleniach - spotkałem się już z tym w samochodzie. A opiłków w rozruszniku za dużo nie było.



Witam. Potwierdzam objawy . W moim przypadku nawet zdemontowałem rozrusznik i podpiąłem go na stole warsztatowym pod 12V ( kręci jak szalony ) więc demontaż nie był konieczny ,jednak rozwiałem swoje wątpliwości. Po ponownym zamontowaniu
podłączyłem napięcie na krótko by sprawdzić czy wtedy "kręci" - poprostu kablami rozruchowymi. I tu szok słabo kręci a kable gorące się zrobiły. O co chodzi? - postanowiłem jednak włożyć aku do motocykla i sumiennie wyczyścić styki połączenia + i -
i tu cykanie przekaźnika ustało i wszystkie inne objawy również . Więc sugeruje skręcać kluczami "10" styki aku a nie dłubać i udawać że skręcone wkrętakiem. Wszysko na temat.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL