Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest So kwi 21, 2018 3:32 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz kwi 12, 2018 10:19 pm 
Rekrut
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 04/05/2017 o 17:19
Posty: 37
Lokalizacja: Płock
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
Marka motocykla: Honda
Model: VARADERO
Rocznik: 2005
Zmontowałem filmik na którym widać jak działa i gdzie zamontowałem wskaźnik

[youtube]https://youtu.be/LgAKEUbeKpw[/youtube]


Ostatnio edytowano Pt kwi 13, 2018 10:12 am przez Klazoniusz, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz kwi 12, 2018 11:44 pm 
Sympatyk Weteran
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 06/08/2013 o 07:37
Posty: 649
Lokalizacja: Racibórz
Płeć: Mężczyzna
Imię: Maciek
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero XL1000VA
Rocznik: 2011
Klazoniusz napisał(a):
Zamontowałem przewody tak jak na zdjęciu poniżej (znalezione w sieci). Z jednym ale, nie uzbrajałem tej białej kostki która dostałem od "majfrenda" tylko czerwona kostkę która jest pod siedzeniem.

Efekt super, krótkie programowanie i w trasę - wszystko działa tak jak to sobie wyobrażałem.
Polecam każdemu (niecałe 40 dolarów)
Obrazek

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka


Napisz proszę jak się robi i na czym polega programowanie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt kwi 13, 2018 7:32 am 
Rekrut
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 04/05/2017 o 17:19
Posty: 37
Lokalizacja: Płock
Płeć: Mężczyzna
Imię: Andrzej
Marka motocykla: Honda
Model: VARADERO
Rocznik: 2005
Do zaprogramowany potrzebna jest mam droga na której będziemy mogli przejechać za jednym zamachem wykorzystując wszystkie biegi i różne obroty silnika. Ja taką znalazłem, co więcej wskaźnik biegów wpiąłem w kostkę dopiero na tej drodze bo nie chciałem bawić się z resetowanien jeżeli coś źle zaprogramuje się podczas przejazdu przez miasto. (Wskaźnik podobno resetuje się poprzez przekręcenie 6 razy kluczyka w stacyjce - nie sprawdzałem)

Przekręcamy kluczyk w stacyjce . Wyświetlacz biegów przelatuje od 6 do 1 i pojawia się litera "L" (pewnie chodzi o learning).
Wrzucamy pierwszy bieg, ruszamy i jedziemy aż na wyświetlaczu pojawi się litera "n" wtedy wrzucamy kolejny bieg i tak aż do 6.
Na każdym biegu trzeba przelecieć przez duży zakres obrotów bo wskaźnik zapamiętuje zależność między prędkością a obrotami.

Nie pamiętam jaki symbol pojawił się na końcu programowania, ale na pewno się zatrzymałem, zgasiłem Moto, odpaliłem ponownie i cieszyłem się nowym wskaźnikiem.

Teraz kilka uwag z kilkunastudniowego korzystania.
1. Wskaźnik wskazuje bieg tylko kiedy mamy "ciąg" tzn. jeżeli wciskamy sprzęgło na wskaźniku pojawia się tylko pozioma kreska.
2. Podczas zmiany biegów rzadko, ale zdarza się na krótką chwilę pojawić numer innego biegu. Przykładowo leniwie wrzucamy z 2 na 3, a tam pojawia się przez ułamek sekundy 6.
3. Raz zdarzyło mi się odpalić Moto, ruszyć, a na wyświetlaczu tylko "F". Wtedy zatrzymanie, stacyjka off/on i wszystko ok.
4. Wskaźnik święci dość mocno co może przeszkadzać po zmroku.


Podsumowując - dla mnie niezbędny bajer :)
PolecamObrazek

Ps. We wcześniejszym poście podmieniłem filmik - zrobiony specjalnie żeby można zobaczyć jak działa wskaźnik i gdzie jest zamontowany.

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano Pt kwi 13, 2018 10:24 am przez Klazoniusz, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt kwi 13, 2018 8:30 am 
Sympatyk Weteran
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 06/08/2013 o 07:37
Posty: 649
Lokalizacja: Racibórz
Płeć: Mężczyzna
Imię: Maciek
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero XL1000VA
Rocznik: 2011
Klazoniusz napisał(a):


4. Wskaźnik święci dość mocno co może przeszkadzać po zmroku.



Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka


Dzięki,
można nakleić "dymioną" folię i przytłumić jasność.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL