stroboskopy
- Gebels
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Kontakt:
ale to nie znaczy że nie dostaniesz mandatu, policjant zawsze może to podpiąć pod stwarzanie niebezpieczeństwa na drodze i powiedzieć jak w filmie: "nie mam Pańskiego płaszcza i co Pan mi zrobi?"
Poza tym wszystko jest jeszcze w miarę jeśli są to świata jedynie białe.
Dokładny opis tego jakie światła może mieć jaki pojazd znajduje się w DZ.U.32 z 2003r. poz 262 załącznik nr 6.
Niebieskie nie są dozwolone.
Poza tym wszystko jest jeszcze w miarę jeśli są to świata jedynie białe.
Dokładny opis tego jakie światła może mieć jaki pojazd znajduje się w DZ.U.32 z 2003r. poz 262 załącznik nr 6.
Niebieskie nie są dozwolone.
Nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem.
-
- Zapalony motocyklista
- Kontakt:
No wlasnie :-(
Ja wiem na pewno ze biale sa dozwole i powinien byc tylko mandat za uzywanie niezgodne z przeznaczeniem... zolte mozna uzywa non-stop
Co do czerwonych i niebieskim... ciezko powiedziec...
Poztym zawsze zalezy jakiego policjanta spotkamy... pewnie i za bialem moze sie przyczepic ze to niby niezgodne :roll:
Ja wiem na pewno ze biale sa dozwole i powinien byc tylko mandat za uzywanie niezgodne z przeznaczeniem... zolte mozna uzywa non-stop
Co do czerwonych i niebieskim... ciezko powiedziec...
Poztym zawsze zalezy jakiego policjanta spotkamy... pewnie i za bialem moze sie przyczepic ze to niby niezgodne :roll:
Re: Cześć
Czyżbyś miał to przećwiczone? :? Nie chwaliłeś się.JAQB pisze:Tak: konfiskata dowodu + 200PLN+2pktMandol pisze:A jaki jest zbliżony koszt. Kalkulował ktoś już
To dlatego zdjąłeś lampki? :shock:
nieaktualne
- Gebels
- Kontakt:
Kolim, nie ciężko powiedzieć, tylko po prostu nie możesz mieć takich świateł
Oczywiście, jak to w życiu, różnie bywa. Kolega Waldemar w swojej Hondzie GW ma ponad 400 diod w kolorach niebieska, czerwona, żółta
I jakoś jeszcze mandatu nie dostał he he
Generalnie chodzi o to, że w najgorszym wypadku, jeśli policmajstry przyłapią Cie na gorącym uczynku, czyli będziesz w korku stroboskopował niebiesko biało albo niebiesko czerwono a ludziska będą Ci ustępować, to taki policjant może Cię zatrzymać pod zarzutem podszywania się pod Policję co jest już czynem karalnym
I wtedy jak byś się tłumaczył że zrobiłeś to nie celowo?
Oczywiście, jak to w życiu, różnie bywa. Kolega Waldemar w swojej Hondzie GW ma ponad 400 diod w kolorach niebieska, czerwona, żółta
I jakoś jeszcze mandatu nie dostał he he
Generalnie chodzi o to, że w najgorszym wypadku, jeśli policmajstry przyłapią Cie na gorącym uczynku, czyli będziesz w korku stroboskopował niebiesko biało albo niebiesko czerwono a ludziska będą Ci ustępować, to taki policjant może Cię zatrzymać pod zarzutem podszywania się pod Policję co jest już czynem karalnym
I wtedy jak byś się tłumaczył że zrobiłeś to nie celowo?
Re: Cześć
..nieee . Pytali, to wydedukowałemPrzemek pisze:Czyżbyś miał to przećwiczone? :? Nie chwaliłeś się.JAQB pisze:Tak: konfiskata dowodu + 200PLN+2pktMandol pisze:A jaki jest zbliżony koszt. Kalkulował ktoś już
Mam już tyle odbiorników prądu, że alternator nie nadąża podładować aku. Halogen też chyba jeden zdejmę, bo wczoraj podczas przejażdżki miałem kłopoty z odpaleniemPrzemek pisze:To dlatego zdjąłeś lampki?
- Gebels
- Kontakt:
no ja mam odpowiedź odnośnie stroboskopów:
"Napiszę krótko.
Dowód rejestracyjny do zatrzymania.
podstawa - art. 132 par. 1 pkt. 1a lub 1b, k.r.d.
jak kto woli...."
pozdrawiam wszystkich
więc warto się zastanowić lub mocno uważać
"Napiszę krótko.
Dowód rejestracyjny do zatrzymania.
podstawa - art. 132 par. 1 pkt. 1a lub 1b, k.r.d.
jak kto woli...."
pozdrawiam wszystkich
więc warto się zastanowić lub mocno uważać
-
Pewnie bym się kłócił, bo nie widzę związku...Art. 132. 1. Policjant zatrzyma dowód rejestracyjny (pozwolenie czasowe) w razie:
1. stwierdzenia lub uzasadnionego przypuszczenia, że pojazd:
a. zagraża bezpieczeństwu w szczególności po wypadku drogowym, w którym zostały uszkodzone zasadnicze elementy nośne konstrukcji nadwozia, podwozia lub ramy,
b. zagraża porządkowi ruchu,
- Gebels
- Kontakt:
jeżeli puszczasz sygnały świetlne, które mogą sugerować że jedzie pojazd uprzywilejowany i samochody zaczną zjeżdżać na bok to jest to zagrożenie dla porządku ruchu.
poza tym zawsze mogą Ci powiedzieć że takie światełka mogą powodować zamieszanie w ruchu bo kierowcy nie wiedzą o co chodzi
Generalnie z tego co wiem, to Policmajstry mają prikaz zwracania szczególnej uwagi na takie przeróbki. Zabiorą Ci dowód i co im zrobisz?
Będziesz się potem wykłócał w sądzie lub na komendzie, tylko po co to komu?
poza tym zawsze mogą Ci powiedzieć że takie światełka mogą powodować zamieszanie w ruchu bo kierowcy nie wiedzą o co chodzi
Generalnie z tego co wiem, to Policmajstry mają prikaz zwracania szczególnej uwagi na takie przeróbki. Zabiorą Ci dowód i co im zrobisz?
-
- Zapalony motocyklista
Za białe motocykle też powinni zabierać dowody , bo przeciez wprowadzają zamieszanie naśladując policyjneGebels pisze:jeżeli puszczasz sygnały świetlne, które mogą sugerować że jedzie pojazd uprzywilejowany i samochody zaczną zjeżdżać na bok to jest to zagrożenie dla porządku ruchu.
KTM 640 RALLY MADAFAKA- W TRAKCIE ODZYSKIWANIA ŚWIETNOŚCI PO FUCK UP-ie W MOTOCHALLENGE SERWIS
http://www.facebook.com/d.smutkiewicz
http://www.facebook.com/d.smutkiewicz
- Gebels
- Kontakt:
ale co tak na mnie naskoczyliście ?
spokojnie, ja tylko niosę pomoc!
taką dostałem odpowiedź od człowieka z drogówki na 2oo
Chodzi o to, że jak bendom chcieli to zabiorom.
Się towarzystwo widzę obruszyło z lekka
spokojnie, ja tylko niosę pomoc!
taką dostałem odpowiedź od człowieka z drogówki na 2oo
Chodzi o to, że jak bendom chcieli to zabiorom.
Się towarzystwo widzę obruszyło z lekka
-
- Zapalony motocyklista
Powinni też zabierać za kamizelki odblaskowe z napisem; "Polska"smutek pisze:Za białe motocykle też powinni zabierać dowody , bo przeciez wprowadzają zamieszanie naśladując policyjneGebels pisze:jeżeli puszczasz sygnały świetlne, które mogą sugerować że jedzie pojazd uprzywilejowany i samochody zaczną zjeżdżać na bok to jest to zagrożenie dla porządku ruchu.
KTM 690 R.... istny diabeł! Mój pierwszy raz..... 10.04.2013
-
Się nie obruszyło, tylko pomyślałem żeś frajer skoro zgodziłeś się na zabranie dowodu...
WWg tłumaczeń tamtego gliniarza dokłądnie tak, bo jeżeli ktoś jedzie na białym moto w białym kasku w czanych ciuchach z odblaskami typu "Polska" to dowód jak w mordę do zabrania, bo to w porównaniu ze stroboskopami niemalże zabójstwo...smutek pisze: Za białe motocykle też powinni zabierać dowody , bo przeciez wprowadzają zamieszanie naśladując policyjne
- Gebels
- Kontakt:
nikt mi dowodu nie zabrał, bo nie ma za co.
poza tym mylisz dwie rzeczy.
porównanie do białego motocykla i kasku jest dla mnie co najmniej śmieszne
Jeżeli wysyłanie sygnałów świetlnych to dla Ciebie to samo co kolor motocykla to gratuluję...
Ja tylko przekazuję co mi powiedział glina, a co kto robi to jego sprawa, tak samo jak ponoszenie za to ewentualnych konsekwencji
poza tym mylisz dwie rzeczy.
porównanie do białego motocykla i kasku jest dla mnie co najmniej śmieszne
Jeżeli wysyłanie sygnałów świetlnych to dla Ciebie to samo co kolor motocykla to gratuluję...
Ja tylko przekazuję co mi powiedział glina, a co kto robi to jego sprawa, tak samo jak ponoszenie za to ewentualnych konsekwencji