Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest Cz sie 05, 2021 4:24 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N cze 13, 2021 10:19 am 
Sympatyk Weteran
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 06/08/2013 o 07:37
Posty: 749
Lokalizacja: Racibórz
Płeć: Mężczyzna
Imię: Maciek
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero XL1000VA
Rocznik: 2011
Koledzy, po dłuuuugim postoju, dzisiaj założyłem aku, Honda zapaliła od strzału.
Testowałem światła i po przełączeniu z mijania na drogowe, drogowych nie da się już wyłączyć.
Po przyciśnięciu przełącznika słychać "cyk" spod kokpitu (przekaźnik?) ale nic się nie dzieje.
Odłączyłem aku i ponownie przyłączyłem ale drogowe dalej świecą.
Co może być przyczyną?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N cze 13, 2021 1:35 pm 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 29/09/2020 o 10:08
Posty: 77
Lokalizacja: Konstantynow łódzki
Płeć: Mężczyzna
Imię: Łukasz
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero xl1000
Rocznik: 2009
Mimo cykania przekaźnik jest w dalszym ciągu zwarty... pewnie się skleił. Wyjmij ten przekaźnik rozłóż go rozłącz zwarte styki i delikatnie papierkiem ściernym przeczyść (platynki).
Ja miałem taki przypadek po myciu. Włączyłem światła długie i nie mogłem ich wyłączyć nie było cykania przekaźnika i winny był włącznik w manetce.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt cze 15, 2021 5:38 pm 
Sympatyk Weteran
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 06/08/2013 o 07:37
Posty: 749
Lokalizacja: Racibórz
Płeć: Mężczyzna
Imię: Maciek
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero XL1000VA
Rocznik: 2011
Tak zrobię, włącznik wydaje się dobry, bo daje sygnał na przekaźnik. Poczyszczę styki.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr cze 23, 2021 7:17 pm 
Sympatyk Weteran
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 06/08/2013 o 07:37
Posty: 749
Lokalizacja: Racibórz
Płeć: Mężczyzna
Imię: Maciek
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero XL1000VA
Rocznik: 2011
Jednak wina przełącznika długie/krótkie, przeczyszczony i jest OK.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL