Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest Cz cze 30, 2022 9:44 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn wrz 15, 2008 5:21 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/07/2008 o 23:06
Posty: 758
Lokalizacja: Warszawa Wawer
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Honda
Model: XL 1000VA
Rocznik: 2009
Posypał mi sie regulator napięcia i nie doładowuje mi akumulatora.
Ktoś wie co z W/w fantem można zrobić?
Zamiennik kosztuje 550zł, o oryginał aż się boje pytać.
Moze ktoś wstawiał od czegoś innego?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 15, 2008 5:51 pm 
Site Admin
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 17/11/2005 o 14:18
Posty: 2143
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Nie określono
A jakie masz objawy?
To jest już nowe czy jeszcze stare wiadro?

_________________
"Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca, który siedzi w domu"


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 15, 2008 5:54 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/07/2008 o 23:06
Posty: 758
Lokalizacja: Warszawa Wawer
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Honda
Model: XL 1000VA
Rocznik: 2009
rocznik 2003.
Prąd ładowania ponizej 14,4V, czasem nawet ponizej 13,5V.
Rano akumulator jest na ogół za słaby żeby odpalić.
Akumulator z tego roku.
Moze jeszcze alternator nie daje rady?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 15, 2008 7:21 pm 
Zapalony motocyklista
Offline

Dołączył(a): 10/04/2007 o 00:14
Posty: 1353
Płeć: Nie określono
Czarny napisał(a):
rocznik 2003.
Prąd ładowania ponizej 14,4V, czasem nawet ponizej 13,5V.
Rano akumulator jest na ogół za słaby żeby odpalić.
Akumulator z tego roku.
Moze jeszcze alternator nie daje rady?


Z tego co pamiętam BogdanBC miał podobne objawy. Doszło nawet do uszkodzenia alternatora.
Okazało się, że to miejsce gdzie jest główny bezpiecznik i schodzą się wiązki przewodów zamieniło się w grzankę :?

_________________
nieaktualne


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 15, 2008 8:12 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/07/2008 o 23:06
Posty: 758
Lokalizacja: Warszawa Wawer
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Honda
Model: XL 1000VA
Rocznik: 2009
Ja mam w przewodach wszystko wporzo.
Od tego zacząłem sprawdzać bo nadal mi sie resetuje co jakiś czas komputer o czym już pisałem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 16, 2008 11:04 am 
Uczy się jeździć
Offline

Dołączył(a): 03/02/2008 o 23:03
Posty: 74
Lokalizacja: Chełmża
Płeć: Mężczyzna
Imię: Marcin
Marka motocykla: Honda
Model: Sd02
Rocznik: 2006
regulator do starego viadra kupiłem na allegro za niecałe 200zł firmy ducati motor chodzi bez zarzutu


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 16, 2008 1:17 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/07/2008 o 23:06
Posty: 758
Lokalizacja: Warszawa Wawer
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Honda
Model: XL 1000VA
Rocznik: 2009
Ja do starego znalazłem za 160zł ale do nowego w tej samej firmie kosztuje 540zł.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 01, 2008 10:58 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/07/2008 o 23:06
Posty: 758
Lokalizacja: Warszawa Wawer
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Honda
Model: XL 1000VA
Rocznik: 2009
Na 100% regulator. Rozładowuje po wyłączeniu kluczyka a jak chodzi to ładuje na 1/2 gwizdka.
Nie moge cholera znaleźć drugiego.
Ktoś mi oferował zamiennik za niecałe 300zł ale nie chciał dać gwarancjii.
Może ktoś zna speca który potrafi naprawić regulator?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 06, 2008 8:09 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/07/2008 o 23:06
Posty: 758
Lokalizacja: Warszawa Wawer
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Honda
Model: XL 1000VA
Rocznik: 2009
Ok zamontowałem nowy, przeszły wszystkie bóle jakie dolegały mojemu motorkowi.
Tylko akumulator, regularnie niszczony chyba powoli sie poddał.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 27, 2008 2:40 pm 
Uczy się jeździć
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 24/12/2008 o 22:32
Posty: 97
Lokalizacja: Chełm
Płeć: Nie określono
witam
mam podobny problem ale nie jestem pewien czy to regulator może forumowicze mi pomogą . objawia się to w ten sposób ze po odpaleniu motocykla i dodaniu gazu lampy zaczynają jaśniej świecić, i przy różnych prędkościach jazdy podświetlenie kokpitu z różną jasnością świeci raz ciemniej raz jaśniej z góry dzięki za pomoc . Pozdro

_________________
Pieprzyć to, co o nas mówią, jesteśmy ludźmi z pasją
nie ma takiej opcji, żeby zapał nasz miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować, więc nie przejmuj się tym chłopak


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 27, 2008 3:54 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/07/2008 o 23:06
Posty: 758
Lokalizacja: Warszawa Wawer
Płeć: Mężczyzna
Marka motocykla: Honda
Model: XL 1000VA
Rocznik: 2009
Spawdź jakimś miernikiem napięcie ładowania.
Jak zmienia sie z obrotami, na co wskazują efekty to może to być równiez alternator.
Ale pewny nie będziesz bez elektryka.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Brak ładowania
PostNapisane: Wt cze 02, 2009 8:31 pm 
Rekrut
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 31/05/2009 o 15:22
Posty: 26
Lokalizacja: Głogów Młp
Płeć: Nie określono
Witam. Jak juz pisalem mam problem z ładowaniem. na wolnych obrotach mam 12.4 a jak mu przygazuje to spada do 11,2 11,8 czyli jest cos nie tak. Znalazłem regulator na allegro, ale gośc mi powiedzial ze to raczej alternator i zeby sie czasem sam za to nie brał bo sobie kosztów doloże. Miał ktos cos podobnrgo. jak mierzy sie napiecie na uzwojeniu alternatora. Pomóżvi bo wiecie jak to jest ,----- pogoda dopisuje a moto w garazu stoji, musiaolem sie z autem przeprosic. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 06, 2009 5:57 pm 
Rekrut
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 31/05/2009 o 15:22
Posty: 26
Lokalizacja: Głogów Młp
Płeć: Nie określono
Wymieniłem regulator 185zł i po kłopocie.

_________________
Zajebiście lubie pić kefir....


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 01, 2010 9:51 pm 
Stały bywalec - trochę wymiata
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 14/10/2009 o 11:23
Posty: 268
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Nie określono
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 1999
a ja mam inny problem, chyba tez regulator, tylko ze u mnie w gore. napiecie dochodzi nawet do 15,8v. a efekt jest taki, ze po ok 50-80 km akumulator zupelnie rozladowany. wiec albo aku do wymiany, albo regulator, albo aku. ale nie chce zakladac nowego, bo jesli to regulator, to szkoda mi nowego aku... ale moze ktos z was mial/slyszal o czyms podobnym?

_________________
Marcin
vs750 '87 -> sd01 '99
50.286309,18.966692
--
kobiety dzielimy na te na sciane i te na zycie...
http://www.bykom-stop.avx.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 01, 2010 10:20 pm 
Rekrut
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 20/10/2007 o 01:02
Posty: 36
Lokalizacja: Kielce, Radom, Zwoleń
Płeć: Nie określono
witm
u mnie było podobnie napiecie było tak wysokie że paliło żarówki świateł mijania , po wymniaie regulatora wszystko ok , juz ponad rok czasu


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna strona


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL