Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest Cz wrz 16, 2021 11:49 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wolne obroty
PostNapisane: Cz lip 29, 2021 8:09 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 29/07/2021 o 19:43
Posty: 4
Płeć: Nie określono
Imię: Maciej
Marka motocykla: Honda Varadero
Model: XL
Rocznik: 2000
witam moja honda nie chce odpalać.
Odpala dopiero jak odkręcę jej manetkę gazu, na wolnych obrotach gaśnie. Gaźniki wyczyściłem wszystko jest ok


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So lip 31, 2021 7:18 am 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 04/01/2017 o 21:33
Posty: 360
Lokalizacja: Międzyborów
Płeć: Mężczyzna
Imię: Paweł
Marka motocykla: Yamaha
Model: Super Tenere 1200
Wygląda na to, że nie jest wszystko ok skoro gaśnie. Może napisz coś więcej, co dokładnie zrobiłeś, czy przed czyszczeniem było dobrze czy nie?
Może się ktoś wypowie kto ma doświadczenie z gaźnikami.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt sie 03, 2021 11:18 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 29/07/2021 o 19:43
Posty: 4
Płeć: Nie określono
Imię: Maciej
Marka motocykla: Honda Varadero
Model: XL
Rocznik: 2000
Zacznę od tego że motocykl stał 7 lat nie odpalany.
Przed uruchomieniem silnika wylałem starą benzynę wykręciłem gaźniki Rozkręciłem je wykręciłem wszystkie dysze pływaki zaworki dałem nowe uszczelki zaworki pod pływakami wkręciłem je i nic to nie dało


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt sie 03, 2021 11:20 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 29/07/2021 o 19:43
Posty: 4
Płeć: Nie określono
Imię: Maciej
Marka motocykla: Honda Varadero
Model: XL
Rocznik: 2000
Dzisiaj zauważyłem jak Rozkręciłem filtr powietrza to pod filtrem znajdują się dwa króćce jak przed kałem Nie ręką to motocykl chodził na wolnych obrotach jakby dostawał za dużo powietrza


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr sie 04, 2021 5:19 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/05/2013 o 22:01
Posty: 1343
Lokalizacja: Świdnik
Płeć: Mężczyzna
Imię: mmm
Marka motocykla: honda
Model: VA 1000 VFR1200XD
Rocznik: 2009
Po takim staniu gaźniki się myje w ultradżwiękach,membrany sprawdzić, przewody od podciśnień itp. trza sprawdzić, linka od ssania sprawdzić czy chodzi.zaworki pair też.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N wrz 12, 2021 1:29 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 19/02/2015 o 14:55
Posty: 349
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Imię: Adam
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero SD02
Rocznik: 2005
Żeby nowego tematu nie zakładać, SD02 gasnie na wolnych obrotach, nie ma reguły kiedy, czasami pracuje dobrze, a czasami gaśnie, Lubi zgasnąć przy ruszaniu. Podniosłem obroty do 1500, chodzi równo, nagle zgaśnie, nie ważne czy ciepły, czy zimny. Podczas jazdy jest wszystko ok, dobrze wchodzi ma obroty. I tu moje pytanie, gdzie szukać przyczyny, nadmienie, że filtr, świece nowe. Rok temu były robione zawory i ogólny przegląd silnika z czyszczeniem przepustnic.

_________________
Varadero XL 1000 juz jest :)
Africa Twin byla :-(


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N wrz 12, 2021 9:26 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 30/06/2017 o 10:26
Posty: 566
Lokalizacja: Milanówek
Płeć: Mężczyzna
Imię: Staszek
Marka motocykla: KTM
Model: 1090 ADV R
Rocznik: 2018
Czy po tych wszystkich zabiegach było dobrze? Kiedy pojawiły się te objawy?
Nie ładowałeś przypadkiem akumulatora prostownikiem od samochodu?
Może to trochę głupio zabrzmi, ale sprawdź akumulator. Najlepiej podmień na pewniaka na jakiś czas.

_________________
Podróżować to żyć.
(Hans Christian Andersen)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N wrz 12, 2021 11:01 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 19/02/2015 o 14:55
Posty: 349
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Imię: Adam
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero SD02
Rocznik: 2005
Przez cały czas wszystko było ok. Zero jakiś objawów, dzisiaj zaczęło się coś dziać. Akumulator nowy, z wiosny. Mam woltomierz, ładowanie ok 14v. Sprawdziłem klemy, dokręcone. Nie był ładowany prostownikiem, nie było takiej potrzeby.
Najgorsze jest to, że zdarza się gaśniecie różnie. Chodzi na wolnych obrotach i zgaśnie. Dodajesz gazu i zgaśnie. A za chwilę jechałem ok 2 godzin i zero problemu. A potem znowu gaśnie. Jutro sprawdzę wyłącznik na kierownicy, bo gaśnie odrazu. Jak by się wyłączyło przełącznikiem, bez falowania obrotów.

_________________
Varadero XL 1000 juz jest :)
Africa Twin byla :-(


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn wrz 13, 2021 8:35 am 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 10/04/2008 o 09:21
Posty: 445
Lokalizacja: Oborniki Wlkp.
Płeć: Nie określono
Sprawdź profilaktycznie czujnik stopki bocznej, może to on odcina zapłon.

_________________
Internetowy sklep komputerowy - http://mirwit.com.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn wrz 13, 2021 9:26 am 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 19/02/2015 o 14:55
Posty: 349
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Imię: Adam
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero SD02
Rocznik: 2005
O tym zapomniałem, faktycznie stopka może tak robić. Dzieki za sugestie.

_________________
Varadero XL 1000 juz jest :)
Africa Twin byla :-(


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL