Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest So gru 04, 2021 3:50 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: N wrz 26, 2021 8:32 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 10/04/2008 o 09:21
Posty: 455
Lokalizacja: Oborniki Wlkp.
Płeć: Nie określono
Ja założyłem taką:
https://allegro.pl/oferta/pompa-paliwa- ... 0106351679
Ten sezon przelatałem i nadal działa. Jeden z króćców ma minimalnie grubszy od oryginału, więc musiałem delikatnie zeskrobać wewnętrzną powierzchnię takiej plastikowej koronki, żeby weszła, ale udało się spokojnie spasować.
No i jak ją kupowałem na wiosnę, to była tańsza o dychę ;(

_________________
Internetowy sklep komputerowy - http://mirwit.com.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N paź 10, 2021 2:17 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 19/02/2015 o 14:55
Posty: 357
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Imię: Adam
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero SD02
Rocznik: 2005
A więc tak, pompa wymieniona, moto odpalone, wchodzi na obroty. Syfu nie było, nawet byłem zdziwiony, że tam tak czysto. Próby na placu dały wynik pozytywny, można się rozpędzić. I już była radość chwilowa, do czasu, aż skręcam kierownicą. Gaśnie. Jak ruszam kablami pod stacyjką, to gaśnie. Na załączonym zapłonie gdy ruszam kablami pod stacyjka, to załącza się pompa paliwa. Czyli albo coś się rozkręciło, albo urwało. I tu pytanie do kolegów, miał ktoś taki przypadek? Musze rozkręcić cały przód? Mozna wyjąć cała stacyjkę bez demolki przodu moto? Jak ruszam kablami to oczywiście kontrolka FI i HISS miga, dokładnie te dwa przewody co wchodzą do stacyjki, do HISS. Sorki za chaotyczny post, ale napaliłem sie na wyjazd niedzielny, a tu dupa.

_________________
Varadero XL 1000 juz jest :)
Africa Twin byla :-(


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N paź 10, 2021 7:04 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/05/2013 o 22:01
Posty: 1355
Lokalizacja: Świdnik
Płeć: Mężczyzna
Imię: mmm
Marka motocykla: honda
Model: VA 1000 VFR1200XD
Rocznik: 2009
Musisz znaleźć przewód który nie łączy/uszkodzony. Raczej bez rozbiórki czachy się nie obędzie bo stacyjka powinna być przykręcona na śruby z zerwanym łbem. Ale wpierw dobrze oblukaj co by się nie orobić.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt paź 12, 2021 9:47 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 19/02/2015 o 14:55
Posty: 357
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Imię: Adam
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero SD02
Rocznik: 2005
Antena IMO wymieniona, urwał się przewód przy samej antenie, do wymontowania potrzebny długi śrubokręt krzyżakowy, zbiornik też trzeba zdemontować, aby dojść do kostki. Wszystko założone, moto odpaliło od strzału.
Koszt to 180zl za nówkę. Gdyby kostka była na wierzchu, to wymiana banalna. Teraz tylko czekać przyjaznej aury i korzystać ze sprawnego moto.
Dzięki wszystkim za porady.

_________________
Varadero XL 1000 juz jest :)
Africa Twin byla :-(


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt paź 12, 2021 9:56 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/05/2013 o 22:01
Posty: 1355
Lokalizacja: Świdnik
Płeć: Mężczyzna
Imię: mmm
Marka motocykla: honda
Model: VA 1000 VFR1200XD
Rocznik: 2009
ADAMO16 napisał(a):
Antena IMO wymieniona, urwał się przewód przy samej antenie, do wymontowania potrzebny długi śrubokręt krzyżakowy, zbiornik też trzeba zdemontować, aby dojść do kostki. Wszystko założone, moto odpaliło od strzału.
Koszt to 180zl za nówkę. Gdyby kostka była na wierzchu, to wymiana banalna. Teraz tylko czekać przyjaznej aury i korzystać ze sprawnego moto.
Dzięki wszystkim za porady.

I takim sposobem sam naprawiłeś moto, możesz być z siebie dumny. :isok2:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr paź 13, 2021 12:08 am 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 19/02/2015 o 14:55
Posty: 357
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Imię: Adam
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero SD02
Rocznik: 2005
Cieszy człowieka to, ze coś zrobił i działa. Pocieszeniem jest to, że stało się w domu, a nie gdzieś na trasie.

_________________
Varadero XL 1000 juz jest :)
Africa Twin byla :-(


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr paź 13, 2021 8:45 am 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/05/2013 o 22:01
Posty: 1355
Lokalizacja: Świdnik
Płeć: Mężczyzna
Imię: mmm
Marka motocykla: honda
Model: VA 1000 VFR1200XD
Rocznik: 2009
W zimie skontroluj wszystkie kostki elektr. a w szczególności tą od regulatora napięcia. Wydmuchaj i nasmaruj. Z wiekiem przestają dobrze łączyć i różne głupoty się dzieją.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL