Instrukcja obsługi
- 
				mardanpl
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: daniel
- Marka motocykla: honda
- Model: varadero
- Rocznik: 2012
Re: Instrukcja obsługi
chyba to te  wygiete w klamerke "druty" nigdy bym nie zgadl :-)

- michalwnuk4
- Sympatyk Weteran 
- Imię: michal
- Model: varadero 125
- Rocznik: 2004
Ja u siebie mam 
Jak zdejmiesz siedzenie to po wewnętrznej stronie ramy są takie haczyki
Chodzi o to ze jak powiesisz kask i zatrzasniesz siedzenie to kasku ci nikt nie zajuma

Chodzi o to ze jak powiesisz kask i zatrzasniesz siedzenie to kasku ci nikt nie zajuma
- 
				mardanpl
- Imię: daniel
- Model: varadero
- Rocznik: 2012
nie powiem, patent dobry,  sam bym na to nie wpadl.

- michalwnuk4
- Sympatyk Weteran 
- Imię: michal
- Model: varadero 125
- Rocznik: 2004
Są nawet kaski co maja specjalny uchwyt na pasku do przyczepienia do moto

- 
				Krzysiekh1
- Imię: Krzysztof
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero XL125
- Rocznik: 2009
Cześć,
Trochę się spóźniłem w temacie tej instrukcji, ale na usprawiedliwienie mam to że swoje viadereczko mam od 2 tyg.
Może ktoś jeszcze udostepnić tę instrukcję w j. polskim?
Z góry dzięki
KK

Trochę się spóźniłem w temacie tej instrukcji, ale na usprawiedliwienie mam to że swoje viadereczko mam od 2 tyg.
Z góry dzięki
KK
- YACCO1
- Sympatyk 
- Marka motocykla: Varadero
- Model: XL1000V
- Rocznik: 2000
http://chomikuj.pl/YACCO1/HONDA+varader ... *82o+hondaKrzysiekh1 pisze:Cześć,
Z góry dzięki
KK
hasło: "honda"
- Endriusza
- Sympatyk 
- Model: Varadero 1000VA
W dużym w narzędziówce była taka krótka metalowa lineczka w osłonie z dwoma oczkami na końcu z tej linki. Oczka zakłada się na haczyki pod siedzeniem i na zewnątrz wystaje tylko mała pętelka do której można przypiąć kask (lineczka metalowa w koszulce w np. Praktikerze czy Bricomarche ok 2-4zł za metr w zależności od średnicymichalwnuk4 pisze:Ja u siebie mam
 )
 )Osobiście aktualnie kombinuję jak wykonać na takiej lince mocowanie kasków na gmole lub inne miejsce z zabezpieczeniem. Coś na zasadzie linki do roweru tylko mniejsze. Nie lubię podnosić siedzenia
 a samo zapięcie do tej linki z pod siedzenia nie daje najmniejszego bezpieczeństwa gdyż wystarczy odpiąć zatrzask paska kasku - takie słowiańskie obawy
 a samo zapięcie do tej linki z pod siedzenia nie daje najmniejszego bezpieczeństwa gdyż wystarczy odpiąć zatrzask paska kasku - takie słowiańskie obawy  ![Szczęśliwy [:DD]](./images/smilies/3a.gif) . (Oczywiście  z tego typu linki tylko na wypadek gdy ja będę w pobliżu a kask nie przykleił się do łapek przypadkowego przechodnia).
 . (Oczywiście  z tego typu linki tylko na wypadek gdy ja będę w pobliżu a kask nie przykleił się do łapek przypadkowego przechodnia).- 
				bigwaldi
- Udaje motocyklistę
- Marka motocykla: Varadero
- Model: SD02
- Rocznik: 2002
- Kontakt:
ja kupiłem stalową linkę w oplocie plus dwa oczka na koniec i zaciski, do tego mała kłódka. Linka ma około 2 m długości, długa ale spokojnie mieści się pod siedzeniem, gdy się ja zwinie. A kupiłem taką długą, bo spinam nią dwie kurtki i dwa kaski  sprawdza się jak do tej pory. Co prawda linkę można przeciąć ale lepsze to niż nic
 sprawdza się jak do tej pory. Co prawda linkę można przeciąć ale lepsze to niż nic 

sprawdza się jak do tej pory. Co prawda linkę można przeciąć ale lepsze to niż nic
- Endriusza
- Sympatyk 
- Model: Varadero 1000VA
Długą linkę do ciuszków wykonałem w ten sposób że odizolowałem końcówkę linki na około 2cm oraz odrobinę wcześniej na odcinku ok. 1,5cm. Rozplotłem końcówkę linki którą zaplątałem na tym odizolowanym poniżej kawałku tworząc z końcówki linki pętelkę. Żeby druciki z oplątania nie odstawały i nie kaleczyły miejsce połączenia owinąłem dosyć mocno i szczelnie kilkoma drucikami miedzianymi z przewodu elektrycznego który zalałem cyną. Do tego przylutowałem kilkunasto centymetrowy przewodzik w izolacji. Na to koszulka termokurczliwa .Wygląda z zewnątrz jak oryginał i zwykłym szarpaniem przez dwie osoby nie da się rozerwać. Z drugiej strony to samo tylko warto pamiętać o wcześniejszym nałożeniu koszulki termokurczliwej. Ja zapomniałem i mam w tym miejscu na drugim końcu  izolację  ![Szczęśliwy [:DD]](./images/smilies/3a.gif) . Już wcześniej do takiego chińskiego wynalazku który znalazłem w szufladzie - mały alarmik, taki wyjec do okien lub drzwi który załącza się po odsunięciu od niego magnesu (3 sztuki za kilka (kilkanaście) zł w jednym blistrze a hałasuje znacznie- taniej kupić nowy komplecik niż same bateryjki gdyby się zużyły) założyłem dwie małe śrubeczki które połączyłem z znajdującym się w nim kontaktronie. Śrubeczki wystają na zewnątrz i na zewnątrz są na nich dwie nakrętki. Teraz po założeniu na te śrubeczki przewodów dolutowanych pod końcówkami linki i po włączeniu urządzonka jest cisza. Każde rozłączenie obwodu (przerwanie linki lub jej rozpięcie na większą odległość) uruchamia wyjca co umożliwi skierowanie mojej uwagi w stronę motocykla i zobaczenia co uciekło z moją kurtką
 . Już wcześniej do takiego chińskiego wynalazku który znalazłem w szufladzie - mały alarmik, taki wyjec do okien lub drzwi który załącza się po odsunięciu od niego magnesu (3 sztuki za kilka (kilkanaście) zł w jednym blistrze a hałasuje znacznie- taniej kupić nowy komplecik niż same bateryjki gdyby się zużyły) założyłem dwie małe śrubeczki które połączyłem z znajdującym się w nim kontaktronie. Śrubeczki wystają na zewnątrz i na zewnątrz są na nich dwie nakrętki. Teraz po założeniu na te śrubeczki przewodów dolutowanych pod końcówkami linki i po włączeniu urządzonka jest cisza. Każde rozłączenie obwodu (przerwanie linki lub jej rozpięcie na większą odległość) uruchamia wyjca co umożliwi skierowanie mojej uwagi w stronę motocykla i zobaczenia co uciekło z moją kurtką   . Kłódeczkę dałem malutką szyfrową. Wiem - tandetne. Jednaj po obejrzeniu linki stwierdziłem, że jakakolwiek lepsza będzie przerostem formy nad treścią a i tak zestaw już posiadanych kluczyków stanowi znaczną część moich bagaży
 . Kłódeczkę dałem malutką szyfrową. Wiem - tandetne. Jednaj po obejrzeniu linki stwierdziłem, że jakakolwiek lepsza będzie przerostem formy nad treścią a i tak zestaw już posiadanych kluczyków stanowi znaczną część moich bagaży  ![Szczęśliwy [:DD]](./images/smilies/3a.gif) . Wiem, że takie coś może praktycznie sprawia tylko i wyłącznie to, że ja czuję się lepiej - ale jakoś tak wolę te chwilę w których chociaż odrobinę lepiej się czuję
 . Wiem, że takie coś może praktycznie sprawia tylko i wyłącznie to, że ja czuję się lepiej - ale jakoś tak wolę te chwilę w których chociaż odrobinę lepiej się czuję  

![Szczęśliwy [:DD]](./images/smilies/3a.gif) . Już wcześniej do takiego chińskiego wynalazku który znalazłem w szufladzie - mały alarmik, taki wyjec do okien lub drzwi który załącza się po odsunięciu od niego magnesu (3 sztuki za kilka (kilkanaście) zł w jednym blistrze a hałasuje znacznie- taniej kupić nowy komplecik niż same bateryjki gdyby się zużyły) założyłem dwie małe śrubeczki które połączyłem z znajdującym się w nim kontaktronie. Śrubeczki wystają na zewnątrz i na zewnątrz są na nich dwie nakrętki. Teraz po założeniu na te śrubeczki przewodów dolutowanych pod końcówkami linki i po włączeniu urządzonka jest cisza. Każde rozłączenie obwodu (przerwanie linki lub jej rozpięcie na większą odległość) uruchamia wyjca co umożliwi skierowanie mojej uwagi w stronę motocykla i zobaczenia co uciekło z moją kurtką
 . Już wcześniej do takiego chińskiego wynalazku który znalazłem w szufladzie - mały alarmik, taki wyjec do okien lub drzwi który załącza się po odsunięciu od niego magnesu (3 sztuki za kilka (kilkanaście) zł w jednym blistrze a hałasuje znacznie- taniej kupić nowy komplecik niż same bateryjki gdyby się zużyły) założyłem dwie małe śrubeczki które połączyłem z znajdującym się w nim kontaktronie. Śrubeczki wystają na zewnątrz i na zewnątrz są na nich dwie nakrętki. Teraz po założeniu na te śrubeczki przewodów dolutowanych pod końcówkami linki i po włączeniu urządzonka jest cisza. Każde rozłączenie obwodu (przerwanie linki lub jej rozpięcie na większą odległość) uruchamia wyjca co umożliwi skierowanie mojej uwagi w stronę motocykla i zobaczenia co uciekło z moją kurtką   . Kłódeczkę dałem malutką szyfrową. Wiem - tandetne. Jednaj po obejrzeniu linki stwierdziłem, że jakakolwiek lepsza będzie przerostem formy nad treścią a i tak zestaw już posiadanych kluczyków stanowi znaczną część moich bagaży
 . Kłódeczkę dałem malutką szyfrową. Wiem - tandetne. Jednaj po obejrzeniu linki stwierdziłem, że jakakolwiek lepsza będzie przerostem formy nad treścią a i tak zestaw już posiadanych kluczyków stanowi znaczną część moich bagaży  ![Szczęśliwy [:DD]](./images/smilies/3a.gif) . Wiem, że takie coś może praktycznie sprawia tylko i wyłącznie to, że ja czuję się lepiej - ale jakoś tak wolę te chwilę w których chociaż odrobinę lepiej się czuję
 . Wiem, że takie coś może praktycznie sprawia tylko i wyłącznie to, że ja czuję się lepiej - ale jakoś tak wolę te chwilę w których chociaż odrobinę lepiej się czuję  
- XaVeR
- Imię: Ksawery
- Model: Varadero - w planach
- Rocznik: 2007
W razie gdyby miało zniknąć:
http://chomikuj.pl/XaVeR.cOmPz/HONDA+va ... *82o+honda

http://chomikuj.pl/XaVeR.cOmPz/HONDA+va ... *82o+honda
XaVi 

- Kojot
- Rekrut
- Imię: Tomek
- Model: Varadero
Ma ktoś może serwisówkę do Varadero XL 125 po 2007r.?

Success is not final, failure is not fatal - it is the courage to continue that counts.