Forum Hondy Varadero

Forum dotyczące motocykla Honda Varadero XL1000V/XL125V oraz podróży
Teraz jest Wt wrz 27, 2022 5:49 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz cze 30, 2022 12:16 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 29/08/2017 o 12:34
Posty: 15
Płeć: Nie określono
Imię: Marcin
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 1999
Taki temat. Vardero 2006 rok na wtrysku nie kręci. Sam rozrusznik działa. Jak zwieram na przekaźniku to wtedy odpala. Problem jest kiedy chce odpalić ze startera. Po przełączeniu zapłonu słychać jak pompa się załącza i gaśnie fi. Ciekawe jest to, że po naciśnięciu startera gaśnie dioda biegu neutralnego. Gdy puszczę starter dioda się zapala.
Ogólnie reszta elektryki działa (światła, klakson). Kostki posprawdzane i zapsikane kontaktem. Może miał ktoś już taki przypadek?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt lip 01, 2022 1:20 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/05/2013 o 22:01
Posty: 1416
Lokalizacja: Świdnik
Płeć: Mężczyzna
Imię: mmm
Marka motocykla: honda
Model: VA 1000 VFR1200XD
Rocznik: 2009
Stacyjka na off, włącznik pompy na on, wciskasz starter i czymasz, przekręcasz stacyjkę na on. Jeśli zapali to czujnik położenie wału wariuje.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So lip 02, 2022 9:42 am 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 29/08/2017 o 12:34
Posty: 15
Płeć: Nie określono
Imię: Marcin
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 1999
Niestety nie pomogło. Podejrzewałem już czujnik. Jeżeli czyjnik byłby uszkodzany to wtedy chyba by kręcił rozrusznikiem i nie odpalał.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So lip 02, 2022 12:51 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/05/2013 o 22:01
Posty: 1416
Lokalizacja: Świdnik
Płeć: Mężczyzna
Imię: mmm
Marka motocykla: honda
Model: VA 1000 VFR1200XD
Rocznik: 2009
Masz rację nie doczytałem, może czujnik luzu lub hiss, nie mam już viadra i nie zrobię testu.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So lip 02, 2022 8:15 pm 
Udaje motocyklistę
Offline

Dołączył(a): 11/04/2009 o 08:11
Posty: 162
Lokalizacja: warszawa
Płeć: Nie określono
Imię: Adam
Marka motocykla: Honda
Model: Xl sd02 1000
Rocznik: 2004
Masz bałagan w instalacji elektrycznej, rozrusznik kreci zawsze, jedynie stopka i bieg go blokują...
Skąd jesteś?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn lip 04, 2022 3:06 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 29/08/2017 o 12:34
Posty: 15
Płeć: Nie określono
Imię: Marcin
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 1999
Wczoraj zauważyłem, że mruga kontrolka od luzu wiec muszę prześwietlić przewody.
Przykład: przekręcam stacyjkę, przełączam zapłon i pompa paliwa się odzywa, kontrolka biegu jałowego świeci, naciskam starter i nagle kontrolka luzu gaśnie i moto nie odpala.
Muszę zająć się właśnie tymi przewodami od stopki i luzu.
Jestem z Kalisza


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N lip 10, 2022 7:46 pm 
Motocyklista jak się patrzy !!!
Offline

Dołączył(a): 18/03/2013 o 18:49
Posty: 460
Lokalizacja: Polichno
Płeć: Nie określono
Marka motocykla: honda
Model: sd01
Rocznik: 1999
Sprawdź układ : czujnik luzu +czujnik klamki sprzęgła + czujnik stopki bocznej
Na próbę wywal uszczelkę -podkładkę spod czujnika luzu , już wytarł się i nie "sięga "

_________________
A w sercu zawsze XL600V :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn lip 11, 2022 5:50 pm 
Sympatyk Weteran
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a): 08/04/2016 o 20:28
Posty: 689
Lokalizacja: Dobroń (Łódzkie)
Płeć: Mężczyzna
Imię: Rafał
Marka motocykla: Honda
Model: XL 1000 VARADERO
Rocznik: 2009
Spróbuj odpalić na wciśniętej klamce sprzęgła

_________________
Jedź SZYBKO tam gdzie WOLNO


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lip 12, 2022 3:14 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 29/08/2017 o 12:34
Posty: 15
Płeć: Nie określono
Imię: Marcin
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 1999
Podejrzewam właśnie czujnik luzu. W tym tygodniu się tym zajmę. Jak już znajdę usterkę na pewno to opisze.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lip 26, 2022 12:10 pm 
Dzień dobry jestem tu nowy.
Offline

Dołączył(a): 29/08/2017 o 12:34
Posty: 15
Płeć: Nie określono
Imię: Marcin
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 1999
Temat rozwiązany.
Wiec tak problem był z czujnikiem luzu. Trzeba było zmienić podkładkę miedzianą na mniejszą. Poprzednia była za gruba i czyjnik raz łapał raz nie pewnie się już poprostu wytarł). Druga usterka to przekażnik rozrusznika pod fotelem, Po wymianie na drugi moto pali. Dzięki wszystkim za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lip 26, 2022 6:04 pm 
Sympatyk
Offline

Dołączył(a): 15/05/2013 o 22:01
Posty: 1416
Lokalizacja: Świdnik
Płeć: Mężczyzna
Imię: mmm
Marka motocykla: honda
Model: VA 1000 VFR1200XD
Rocznik: 2009
Na zdrowie. [:DD]


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL