Dziwny dźwięk podczas hamowania silnikiem
-
Tinek
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Martin
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL125V
- Rocznik: 2008
Dziwny dźwięk podczas hamowania silnikiem
HONDA VARADERO 125 2008 Cześć wszytskim, pisze głównie do osób co miały ten sam problem co ja teraz. Otóż, ostatnio zauważyłem ze musze naciągnąć łańcuch no to standardowa procedura naciągnie, czyszczenie smarowanie bla bla bla. Wyjeżdżając z garażu usłyszałem dziwny niepokojący stukajacy dźwięk chodzby z okolic przedniej zębatki (dodam ze wymieniony cały naped okolo 1000km temu). Wiec jezdzilem, słuchałem i zauważyłem ze ten niepokojący dźwięk wytwarza sie tylko podczas hamowania silnikiem, wciskając sprzeglo CISZA jakby wszytstko bylo sprawne, na garażu na centralnej stopce cyk 3 bieg, prędkość na liczniku okolo 40km/h i tez cisza. Dźwięk słychać tylko jak jade z prędkością mniej więcej 30-60km/h wiecej nie próbowałem jechac bo nie miałem kiedy. I teraz moje pytanie, wina sprzęgła? A moze jakis luz na walku napędowym (ten na który zaklada sie przednia zebatke) czy moze jakis inny powód z którym ktos z was sie spotkał? Dodam tez ze dźwięku nie bylo słychać przed naciągiem łańcuszka. Trzymajcie się tam i miłego popołudnia wam wszytskim życzę
. PODKREŚLE JESZCZE RAZ BO MNIE ZLINCZOWALI NA FB ZE DZWIEK SŁYCHAĆ TYLKO PODCZAS HAMOWANIA SILNIKIEM, PO NACIŚNIĘCIU SPRZEGLA JEST WSZYSTKO CACY!
-
melon1968
- Sympatyk

- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Re: Dziwny dźwięk podczas hamowania silnikiem
Rozumiem, że przed regulacją naciągu łańcucha było dobrze ? Zastanów się co spier...ś