Sprawdzenie zapłonu
-
- Udaje motocyklistę
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000 ABS
- Rocznik: 2005
Sprawdzenie zapłonu
Witam. Panowie jak można sprawdzic prawidłowośc pracy zapłonu, tzn jak zbadać czy impuls/napięcie jest dokładnie w gmp tłoka, musze to zbadać bo mi nie pali na jeden gar i nie wiem w czym rzecz, pozatem pyt. nr II co można odczytać podłączając kompa do kostki i czy da sie odczytac z kostki dane metoda domowa tzn za pomoca miernika lub cos w tym stylu, musze dojsc do przyczyny nie palenia na pierwszym garze. dziekuje
Przyjemność jazdy Varadero jest równie wielka jak seks, tak więc ideałem było by uprawiać seks jadąc na varadero.
-
- Udaje motocyklistę
świece nowe, kable ok, cewki działały. Pali na jeden drugi ma jakby zly zapłon za późny - cofa tłok, jak zbadać po kostce diagnostycznej ustawienia zapłonu albo jak wogóle ustawia sie zapon w varadero sd02?
Przyjemność jazdy Varadero jest równie wielka jak seks, tak więc ideałem było by uprawiać seks jadąc na varadero.
-
- Udaje motocyklistę
Juz dziękuje za pomoc, źle ustawiłem rozrząd po wmienianie płytek ale dzięki koledze z forum naprawiłem swój błąd i pierwotnie myślałem że, było ok ale okazało sie ze było ale tylko patrzac na znaki zas jeden gar do drugiego był nie o ten kąt. Wiec dziekuje i juz jestem po wymienie, regulacji i wszystko pracuje jak należy.
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Mateusz
- Model: Varadero XL1000 SD02
- Rocznik: 2004
Re: Sprawdzenie zapłonu
Witam, wiem że temat stary ale jak ustawić jeden cylinder względem drugiego? Też wymieniałem płytki i teraz mam problemy z odpaleniem motocykla ale jak już odpali to jeżdzi się nim normalnie, przyspiesza, wkręca się na obroty. Tylko podczas odpalania zachowuje się, jakby miał przestawiony kąt wyprzedzenia zapłonu. Dodam że na znakach wszystko się zgadza.
-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Re: Sprawdzenie zapłonu
Zapłonu nie można przestawić przy regulacji zaworów bo czyta czujnik położenia wału, jeśli regulowałeś zawory i wcześniej było dobrze to rozbieramy i wszystko sprawdzamy od nowa, podparty lub za duży luz na zaworach też może być. No chyba że jakiś wężyk nie podłączony jest