Akumulator
- arcias
- Uczy się jeździć
Re: Akumulator
Ja też już miałem dość wożenia kabli w kufrze i kupiłem do SD01 aku firmy 4RIDE YTX14-BS u mnie cena w sklepie 170,00zł na alledrogo 185,00 + wysyłka. Chodzi jak złoto  

arcias motoholik amator
Honda Wiaderko SD01
Yamcia xj 600 Diversion
Honda x8rs 50
						Honda Wiaderko SD01
Yamcia xj 600 Diversion
Honda x8rs 50
- 
				Rafik
- Stały bywalec - trochę wymiata
Panowie mam problem.. Może ktoś mi pomoże.. Cały zeszły tydzień jeździłem w koło komina po około 100km dziennie. W piątek zrobiłem 200km. Wszystko chodziło jak ta lala.. Żadnych zastrzeżeń. Przyjechałem do garażu wyłączyłem moto. Gdy chciałem odpalić i wjechać do garażu coś huknęło i nic. Rozrusznik nie kręci a żarówki przy odpalaniu gasną. To możliwe że to akumulator - tak nagle po jeździe??? Kupiłem mot z tym akumulatorem wydawał się nowy, nie maiłem problemów z odpalaniem.   
Po drugie podłączyłem do prostownika i chciałem odpalić, wiec pewnie aku rozwaliłem (za błędy się płaci)???
Zamówiłem drugi czekam na przesyłkę, czy ktoś miał podobną przygodę i czy to na pewno wina akumulatora. Czy może coś innego uszkodziło akumulator, dziwi mnie to że po jeździe akumulator padł no ten huk??? Proszę o pomoc..

Po drugie podłączyłem do prostownika i chciałem odpalić, wiec pewnie aku rozwaliłem (za błędy się płaci)???
Zamówiłem drugi czekam na przesyłkę, czy ktoś miał podobną przygodę i czy to na pewno wina akumulatora. Czy może coś innego uszkodziło akumulator, dziwi mnie to że po jeździe akumulator padł no ten huk??? Proszę o pomoc..
- 
				melon1968
- Sympatyk 
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Wyjmij akumulator i sprawdż czy nie pękł.

- james
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Marek
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Objawy wskazują na akumulator. Sprawdź jeszcze jakie masz ładowanie, może regulator poszedł jakiś czas temu i ładuje napięciem 20V  

- 
				Rafik
- Stały bywalec - trochę wymiata
Dzisiaj na próbę założyłem akumulator kumpla od fazer i odpaliłem chociaż miał 12/10/100. Prąd w normie i ładowanie też. Więc padł sam akumulator. W tygodniu przyjdzie mój zamówiony i w drogę!   Ale cały czas mnie to zastanawia, że po trasie akumulator padł na amen..
  Ale cały czas mnie to zastanawia, że po trasie akumulator padł na amen.. 

- Merlin
- Sympatyk Weteran 
- Imię: Maciek
- Model: Varadero XL1000VA
- Rocznik: 2011
Jak wygląda uszkodzony aku, rozpęczniał? Może zwarcie wewnętrzne?
Zastanawia mnie dlaczego do Varadero potrzeba aku aż 18 Ah a jaki prąd rozruchowy?
Ja na 1900 ccm i a gary mam 12 Ah i 180 A prądu rozruchowego, daje radę bez problemu.

Zastanawia mnie dlaczego do Varadero potrzeba aku aż 18 Ah a jaki prąd rozruchowy?
Ja na 1900 ccm i a gary mam 12 Ah i 180 A prądu rozruchowego, daje radę bez problemu.
- 
				optyk
- Sympatyk 
- Rocznik: 2007
- Kontakt:
Odświeżam temat. Muszę u siebie zmienić aku. Viaderko 2007 z ABS.
Jakieś aktualne pomysły, gdzie tanio i dobry (i niekoniecznie mają być w związku z tym dwa )...?
 )...?

Jakieś aktualne pomysły, gdzie tanio i dobry (i niekoniecznie mają być w związku z tym dwa
 )...?
 )...?- 
				melon1968
- Sympatyk 
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Ja też się przymierzam do wymiany i padło na taki  allegro.pl/akumulator-exide-bike-mf-agm-ytx20ch-bs-12v-18ah-2-i6569448169.html. Wszystkie wymiary i parametry podobne do org.Cena i to że polski to wielki plus.  .
.
Dla kasiastych oryginał http://allegro.pl/akumulator-yuasa-ytx2 ... 08909.html

.
.Dla kasiastych oryginał http://allegro.pl/akumulator-yuasa-ytx2 ... 08909.html
- 
				optyk
- Sympatyk 
- Kontakt:
W związku z awarią drukarki do mamony chyba ten tańszy jednak... 

- syku
- Sympatyk 
- Imię: Sylwek
- Marka motocykla: suzuki
- Model: gsx-1250fa
- Rocznik: 2010
wstaw swojej Pani do torebki list co chcesz pod choinkęoptyk pisze:W związku z awarią drukarki do mamony chyba ten tańszy jednak...

i nie mów że się postuka w czoło - moja mi pozwoliła na zakup drukarki 3D (więc nie są takie złe te nasze drugie połówki)
- 
				optyk
- Sympatyk 
- Kontakt:
powinno się udać. Myślę jednak, że tan tańszy nie będzie 2 razy gorszy, wiec najwyżej szybciej wymienię..? 

- 
				saren
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Marka motocykla: Varadero XL 1000
Podziękowania za namiary na zamiennik aku. Zamówiony i mam nadzieję że Varan ponownie ożyje

- 
				gacek
- Uczy się jeździć
- Imię: Grześ
- Marka motocykla: HONDA
- Model: 1000 SD02
- Rocznik: 2004
To w końcu jaki powinien być aku w SD02 2004r bez ABS??? 
Kupiłem moto z Włoch, bateria to JPMoto k-YTX14-BS (jest to chyba 14Ah) i moto mimo że stało w zimnym garażu, sporo świeciło światłami bez odpalania (kodowanie kluczyków) i po wyjęciu z garażu pali od strzała. I teraz nie wiem czy zmieniać aku czy nie, czy ma być 14 czy 18Ah. Lubię mieć wszystko na tiptop a wiem że źle dobrane aku może wykończyć regulator lub stator a wolał bym uniknąć takiej motoprzygody

Kupiłem moto z Włoch, bateria to JPMoto k-YTX14-BS (jest to chyba 14Ah) i moto mimo że stało w zimnym garażu, sporo świeciło światłami bez odpalania (kodowanie kluczyków) i po wyjęciu z garażu pali od strzała. I teraz nie wiem czy zmieniać aku czy nie, czy ma być 14 czy 18Ah. Lubię mieć wszystko na tiptop a wiem że źle dobrane aku może wykończyć regulator lub stator a wolał bym uniknąć takiej motoprzygody

- ArturNtv
- Sympatyk Weteran 
- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
Podpinam sie do pytania. Czy warto do SD02 bez ABS kupic akumulator od wersji z abs? Dodam, ze mam duzo "swiecidełek" na motocyklu. Alternatory w obu wersjach maja taka sama wydajnosc?

- 
				motoendriu
- Sympatyk 
- Imię: Andrzej
- Model: XL1000V
Też jestem ciekaw bo i ja muszę zmienić aku i z pewnością będę brał exide.ArturNtv pisze:Podpinam sie do pytania. Czy warto do SD02 bez ABS kupic akumulator od wersji z abs? Dodam, ze mam duzo "swiecidełek" na motocyklu. Alternatory w obu wersjach maja taka sama wydajnosc?
Ktoś gdzieś kiedyś napisał "cztery koła poruszają ciało a dwa duszę"